top of page

Kosmetiske operationer i ansigtet

Analyse af ansigtet - den spændende og vanskelige opgave

Når man skal vurdere ansigtets æstetik og udstråling, kan det være en fordel at træde et skridt tilbage og tænke lidt ud af boksen. Dels fordi erfaringen viser, at det som klient kan være vanskeligt at overskue, hvad man ønsker at opnå. Mange klienter i dag er ganske velorienterede i de kirurgiske muligheder. Men som ikke fagperson er ens viden inkomplet. Og derfor kan man godt nogle gange havne i et forkert spor og ønske den forkerte operation.

 

Kirurger er forskellige og ser forskelligt på deres rolle som rådgivere. Nogle udfordrer klienterne mere end andre. Nogle tager klienten på ordet og tilbyder den nedre øjenlågs-operation, som klienten ønsker. Andre udfordrer klienten mere og tilbyder den samme klient en fedttransplantation til æblekinderne. Ud fra den analyse, at nedre øjenlåg mest af alt ser posede ud, fordi tab af fylde og nedglidning af æblekinderne har givet en fure under øjet. Og det, som tilsyneladende ligner en udposning af nedre øjenlåg er kun til stede fordi der nu er kommet en fure under øjenlåget. Når det gælder ansigtet er det vigtigt at gøre sig klart, hvad der er en bakke og hvad der er en dal. Er bakken reel eller ligner det bare en bakke fordi der er kommet en dal lige ved siden af?

En kirurgs analyse er også farvet af, hvilke indgreb vedkommende er mest fortrolig med. Man har som kirurg en naturlig tendens til først at overveje de indgreb man er mest fortrolig med.

Frisk

Vil du gerne se mere frisk ud? Friskheden sidder omkring øjnene. Man ser mindre frisk ud, hvis man får furer i panden, tunge bryn eller meget hud på øjenlågene. Under øjenene gælder det samme: Man ser mindre frisk ud når æblekinderne forsvinder, kinden synker ned og blotlægger en større del af nedre øjenlåg, så der evt. dannes en fure under øjnene. Måske oven i købet poser på nedre øjenlåg eller en nedtrækning i nedre øjenlåg. Man ser også mindre frisk ud hvis hudens tone bliver grålig og tør/smårynket at se på.

 

Er dine gener lokaliserede eller gælder de hele ansigtet? Kunne et isoleret brynløft, en øjenlågs-operation eller en fedttransplantation til æblekinder være noget for dig? Eller er du mere ude efter den generelle foryngelse? For her er mulighederne meget forskellige og spænder vidt. Lige fra microneedling med egen plasma til forbedring af hudens farve, rynker og ensartethed til full-face fedttransplantation eller ansigtsløft, halsløft og/eller pandeløft.

Glad

Vil du gerne se mere glad ud? Populært sagt sidder det gode humør omkring øjnenene og det dårlige humør i marionettelinierne under mundvigene. Vær fornuftig og moderat med toxin-behandlinger af specielt de nederste af dine smilerynker - det er dem, der får dine øjne til at smile. Og vær moderat med evt. fillerbehandlinger i kindben og æblekinder. Hvad mange ikke ved er, at det ikke kun er toxin, der hæmmer mimikken. Fillers gør også til en vis grad; for meget filler i kindbenene og æblekinderne hæmmer de muskler, vi smiler med og kan give et mere mimikfattigt og mindre glad ansigt.

 

Kirurgisk set er der ikke så meget man kan gøre for at fremhæve det gode humør. Men man kan med kirurgi mindske behovet for botox. En operation som et tindingeløft eller brynløft kan f.eks. reducere smilerynkerne med idet huden her strækkes ud. Og så er der måske mindre behov for toxin i smilerynkerne.

Det dårlige humør i marionettelinierne kan bedres til en vis grad med et ansigtsløft. Man kan også løfte mundvigene ved et mudvigs-løft, der dog efterlader ar, der ikke er helt usynlige. Og så kan fedttransplantation eller andre fillers være udmærket i Marionettelinierne - specielt i kombination med toxin.

Slank

At se slank ud handler ikke altid om ens vægt. Man kan være helt almindeligt normalvægtig og så alligevel synes der er et bestemt sted på kroppen, der har for meget fylde og som har indflydelse på, hvordan hele kroppen opfattes. Et klassisk eksempel er, at selv en slank kvinde kan se tung ud hvis hun har bryst-implantater, der er for brede. Et andet eksempel er fylde under hagen. Det behøver ikke at have karakter af en dobbelthage. Det er ofte en kombination af en lidt vigende hage, der giver en kort kæbelinie samtidig med en smule ekstra fylde under hagen.

 

I nogle tilfælde kan en fedtsugning give et rigtig godt resultat, men langt fra altid. Hvis huden er løs, kan der være behov for opstramning af huden også. Og hvis man ønsker maksimal virkning, kan der være behov for at supplere fedtsugningen med et tværgående snit under og bag hagen for at få adgang til det dybe fedtvæv lige over adamsæblet. Der er nemlig to lag fedt på halsen og kun den overfladiske del kan fjernes ved en fedtsugning. Den dybe del skal fjernes gennem et snit i huden.

Ung

Selv unge mennesker kan se trætte ud på en dårlig dag og få poser eller furer under øjnene. Og selvfølgelig kan unge mennesker også se sure ud omkring munden eller have en tung hals. Men selv en rigtig dårlig dag kan ikke give et ungt menneske kindposer eller slap hud på halsen. Der er intet, der afslører ens alder så tydeligt som slap hud på kæbelinie og hals. Og her er der nogle meget forskellige kirurgiske muligheder, som du bør kende til.

Ansigtsløftet og halsløftet er udviklet til netop disse aldersforandringer, men er ikke altid den bedste løsning. 

Patientinformation

Ansigt diskrete linier_edited.jpg
bottom of page