top of page

Hvad er kosmetisk behandling?

Kosmetisk behandling er efterhånden rigtig, rigtig mange ting. Området kan være svært at overskue for udviklingen går stærkt og markedskræfterne lægger et solidt pres på branchen - og på dig som potentiel kunde. Der kommer hele tiden nye produkter og apparater, der påstås at være bedre end de forrige.

Og så er det også ofte sådan, at kosmetiske behandlere (typisk sygeplejersker og hudlæger) og kosmetiske plastikkirurger lever lidt i hver deres verden. Og det gælder her som alle andre steder, at "når man har en hammer, er altig søm".

 

Kirurgen kan godt komme til at overse mulighederne for kosmetisk behandling - og omvendt. Så vær opmærksom på, hvem du spørger om råd. Det er ikke alle, der har overblikket over de mange forskellige behandlingsformer.

Lidt om ordet "toxin"

På Klinik Milfeldt har vi valgt at bruge ordet “toxin” om det stof, der både er berømt og berygtet for sin virkning på rynker - og som alle kender. Ordet er desværre blevet sværere og sværere at bruge på nettet i dag. Dels fordi reglerne for at reklamere med kosmetiske behandlinger er blevet skærpet. Dels fordi det ord, der i folkemunde bruges om stoffet, oprindeligt er et handelsnavn og ikke det virksomme stof i sig selv.

 

Men hvis du skulle være i tvivl, så taler vi altså om det, der ifølge NATO-alfabetet skrives sådan her: Bravo Oscar Tango Oscar X-ray.

Kort om de forskellige behandlingstyper

 

Toxin

Toxin er et muskelhæmmende stof, der udglatter de rynker, der kommer, når man bruger sin mimik. Mange tror, at toxin giver fylde, men det er ikke tilfældet. I stedet går toxin ind og afslapper musklerne. Toxin kan både anvendes som behandling mod rynker og som behandling mod smerter.

Hyaluronsyre Fillers

En klar gel (Hyaluronsyre, eller HA), der giver fylde i huden. Hvis det gives overfladisk i større områder (skin-boosters) udglatter det fine rynker. Hvis det gives i afgrænsede områder, som f.eks. læberne, tilfører det ansigtet noget fylde. Som regel de steder, man har mistet fylde med alderen - hvilket mange af os gør. Virkningen holder 3-9 måneder idet virkning og bivirkning følges ad: De langtidsholdbare fillers giver mere arvæv end de kortere varende og det er det, man ser på klassisk overbehandlede personer; at ansigt og læber bliver stive af arvæv.

 

Radiesse 

Radiesse er en filler, der holder 9-12 måneder. Samtidig er det den af fillerne, der er kraftigst  "kollagentimulerende". Det betyder, at den kan opstramme huden i løbet af nogle måneder efter 3-4 behandlinger.

 

Radiesse må ikke bruges af kosmetiske sygeplejersker, men kun af nogle enkelte hudlæger og plastikkirurger.

 

Sculptra 

Kan opstramme huden ligesom Radiesse, men kan ikke anvendes som filler på samme måde.

 

Laserbehandling

Laserbehandling kan udligne farveuregelmæssigheder i huden - men på den lange bane gøre huden mere modtagelig for pigmentering. Laser kan også udglatte fin og tynd hud som f.eks. nedre øjenlåg. Efter mange behandlinger, kan denne metode dog gøre huden stiv og læder-agtig.

Radiofrekvens (RF) microneedling 

Kan lidt det samme som laser, men arbejder dybere. Behandlingen kan stramme huden lidt op - men gøre fedtlaget under huden tyndere.

Ultralydsbehandling 

Denne behandlingsform har meget samme virkningsprincip og bivirkninger som RF-microneedling.

Plasmabehandling 

En hudforyngende eller "regenererende" behandling. Plasma er denn gyldne væskem som udgør 55-60% af dit blod.

 

Der findes tre forskellige måder, man kan anvende plasmabehandling på: microneedling, injektion og plasmafiller. Ofte vil man kombinere de tre former, afhængig af hvor i ansigtet man ønsker fylde. 

bottom of page