top of page
HA Fillers

Inden Behandlingen

Inden alle vores behandlinger, skal du i henhold til Styrelsen for Patientsikkerhed forkonsulteres min 48 timer før behandingen. Forundersøgelsen er uforpligtende og gratis. Du kan booke en tid her.

Derudover skal du downloade og læse samtykkeerklæringen for vores behandlinger med. hhv Restylane, Botox og Profhilo inden din behandling.

Hyaluronsyre fillers

Hvad kan fillers bruges til?

Med alderen mister vi  fylde og elasticitet i huden.  Det gør, at hudens spændstighed forsvinder samtidig med at huden bliver tør. Derfor opstår der alderstegn som linjer og rynker. Vævsfyldere såkaldte ”fillers”, kan genskabe hudens tabte volumen og tilføje elasticitet og fugt. Injektioner med fillers giver generelt et sundere udtryk. Fillers kan udglatte furer/rynker og give volumenforøgelse fx. på kindbenene hvor proportionerne i ansigtet formes og løftes. Læber som er skæve eller meget smalle, kan rettess op, når læberne fyldes let, giver det et sanseligt udtryk. 

 

Hvilke fillers findes der? 

1. De nedbrydelige, f.eks. Restylane®, Belotero®, Juvederm® og Aliaxin®.

2. De halv-nedbrydelige, f.eks. Radiesse®

3. De ikke-nedbrydelige, f.eks. Aquamid® 

De nedbrydelige fillers består af hyaluronsyre, et stof som forekommer naturligt i kroppen, særligt i hudens bindevæv. Det har en stor evne til at binde væske i huden og dermed give fylde. Når denne filler injiceres i folder og furer, udfyldes og glattes disse, og huden bliver mere spændstig. Filleren giver naturlig fylde i huden. Den integreres med det omgivende væv, og vitale næringsstoffer passerer frit igennem filleren. Der er en naturlig omsætning af hyaluronsyre i huden, og derfor aftager effekten gradvist. 

Hyalyronsyre fillers har været på markedet i over 15 år og der er foretaget over 20 mio. behandlinger verden over. Hyaluronsyre behandlinger giver en holdbarhed på 3 til 12 måneder. 

De halv-nedbrydelige f.eks. Radiesse® De halv-nedbrydelige stimulerer huden til at danne bindevæv og dermed fylde. Denne stimulering giver risiko for ujævnheder og knudedannelse. Derfor anvender vi ikke disse fillers.

De ikke-nedbrydelige fillers f.eks. Aquamid® Når de ikke-nedbrydelige fillers injiceres dannes der arvæv. Det er denne reaktion, som giver vedvarende fylde. Arvævsdannelsen kan blive for kraftig og kan give knudedannelse. Derfor anvender vi ikke disse fillers. 

Hvad bruger vi? Hyaluronsyrefillers er vore fortrukne fillers, da de er nedbrydelige og giver flotte og naturlige resultater. Risikoen for bivirkninger er meget lav. 

 

Hvordan foregår behandlingen?

Fillers findes både med og uden lokalbedøvende gel.. Huden kan før behandlingen eventuelt yderligere påføres en lokalbedøvende creme. Det er også muligt at bedøve området med en frysepose.

Efter behandlingen 

Man skal regne med nogle få reaktioner i relation til injektionen herunder er det normalt både at få let til moderat hævelse, rødme og ømhed. Denne reaktion forsvinder løbende, typisk i løbet af et par dage. Læberne kan dog være hævet i længere tid, og derfor har de fleste ikke lyst til at gå på arbejde dagen efter behandling af læberne. En halv time efter behandlingen må man igen anvende creme, foundation og pudder. 

Hvor længe holder behandlingen? Holdbarheden afhænger af mange forskellige faktorer, for eksempel hudens struktur, hudens blodcirkulation, den ønskede perfektionsgrad samt det anvendte produkt og injektionsteknikken. Erfaringen viser, at opfølgningsbehandlinger forlænger holdbarheden. Som oftest holder resultatet i læberne i ca. 4 til 6 måneder og i panden ca. 1⁄2 til 1 år. Holdbarheden af behandlingen afhænger også af arvelige/genetiske forhold, miljømæssige forhold, livsform, jobtype/jobbelastning, social situation, psykisk situation, kost, drikke, alkoholforbrug, rusmidler, vægttab/vægtøgning, motion, rygning, sol-/solarie- og anden UV-bestråling, infrarød-, radio-, røntgenbestråling samt anden bestråling, kirurgiske indgreb, ardannelser, hudpleje, hudsygdomme, anden sygdom og medicinindtagelse. 

Kan behandlingen gentages? Ja, behandlingen kan gentages, når det injicerede materiale i løbet af nogle måneder er blevet omdannet, eller hvis man ønsker resultatet finpudset eller forøget allerede efter f.eks. 14 dage. To uger efter første behandling har hyaluronsyren tilpasset sig i vævet, og på dette tidspunkt er det muligt at lægge mere hyaluronsyre ind oven på det først anlagte. Denne finpudsning øger holdbarheden og optimerer resultatet. Der er ikke nogen begrænsning på, hvor mange behandlinger man kan få. Forventet resultat Resultatet afhænger af, hvor dyb rynken er, årsagen til rynken, hudens struktur og fasthed, beliggenheden af rynken, den anvendte mængde af stoffet samt injektionsteknikken. Derfor gennemgås det forventede resultat meget grundigt ved samtalen, inden behandlingen udføres. 

 

Hvilke bivirkninger kan der være?

Der er risiko for følgende ”Almindelige bivirkninger” (hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlinger): Efter enhver injektion er der risiko for blå mærker. Der kan være let rødme samt ømhed i området i et par dage efter injektionen. Afhængig af injektionsteknikken og hudens anatomi kan der forekomme ujævnheder i deponeringen af filleren og eventuelt en overkorrigering af rynken. Dette svinder i takt med at filleren absorberes. Der er risiko for følgende” Ikke almindelige bivirkninger” (hos mellem 1 og 10 ud af 1.000 behandlinger): Der kan opstå rødme i huden, som kan vare i flere måneder Der er risiko for følgende ”Sjældne bivirkninger” (hos mellem 1 og 10 ud af 10.000 behandlinger): Der er efter enhver injektion risiko for infektion. Der er risiko for dannelse af granulomer (bindevævsknuder under og i selve huden). Der er risiko for, hvis en arterie fyldes med filler, at huden kan lide af iltmangel, og som følge heraf kan der opstå vævsdød i det behandlede område. Der er risiko for følgende ”Yderst sjældne bivirkninger”: Hvis en arterie fyldes med filler, og det transporteres ind bag øjet, kan der opstå blindhed. Der er på nuværende tidspunkt indrapporteret ca. 100 sager af blindhed på verdensplan ud af måske 100 millioner behandlinger. 

Lov om betænkningstid og samtykke.

Før du kan modtage en kosmetisk behandling, skal du afgive et mundtligt samtykke til behandlingen. Det forudsætter at du forinden har modtaget såvel skriftlig som mundtlig information om behandlingen. Når det drejer sig om behandling med hyaluronsyrefillers og botulinumtoksin kan du først få behandling efter to dages betænkningstid. Når du er i et behandlingsforløb med tilbagevendende behandlinger, skal du ikke have betænkningstid.

Radiesse

Radiesse - - et godt alternativ til ansigtsløft

En god vurdering er Alfa & Omega

Det er ikke mange steder, du kan få en så kompetent vurdering af dit ansigt, som på Kosmetisk Klinik By Milfeldt. Traditionelt set arbejder Kosmetiske kirurger og injektions-behandlere (oftest specialsygeplejersker) i to forskellige verdener. Og det er en skam. For netop valget af den rigtige procedure til de rigtige aldersforandringer er helt afgørende for et godt resultat.

 

Overfladebehandling, injektioner eller kirurgi?

“Når man har en hammer er alting søm” lyder et ordsprog. Men et ansigt er ikke et søm. Ikke alt kan behandles med fillers og Botox. Og et ansigtsløft er ikke nødvendigvis den ultimative foryngelseskur. Hvis du skal have det optimale resultat, skal du vurderes af nogen, som favner hele paletten fra cremer, overfladebehandling, Botox, hyaluronsyre fillers, kollagenstimulerende fillers (Radiesse), fedttransplantation, Nano-fedt og ansigtskirurgi. Den vurdering kan du få her på Klinikken. Elisabeth er specialist i de lettere behandlinger og Pavia opererer til daglig kosmetisk ansigtskirurgi.  

 

Radiesse vs. hyaluronsyre fillers

Kun særligt godkendte speciallæger må behandle med Radiesse. Det skyldes bl.a. at Radiesse er “semi-permanent” og holder mere end dobbelt så lang tid som hyaluronsyre fillers. Men hovedårsagen er, at der ikke findes en modgift på samme måde som der gør til Hyaluronsyre. Derfor kræver det særlig omhu og uddannelse at behandle med Radiesse.

 

Ansigtsløft med Radiesse

Fordi Radiesse opstrammer huden, kan det reelt give dig et moderat ansigtsløft. Uden ar - og uden man behøver at overfylde dit ansigt med hyaluronsyre. Og hvis det alligevel ikke viser sig at være nok, så er døren til et ansigtsløft ikke lukket. Tværtimod er det lettere at få et langtidsholdbart ansigtsløft, jo bedre hudkvaliteten er før en operation. Et “Liquid facelift” med Radiesse kræver typisk 2-4 behandlinger med ca. 4 måneders mellemrum før du opnår den fulde effekt. Og så skal resultatet helst vedligeholdes ca. en gang om året.

 

Hvad kan Radiesse ellers bruges til?

Hals, decolletage, mormor-arme, håndrygge, cellulite etc… Radiesse kan opstramme huden andre steder på kroppen også og skjule vener, der er meget tydelige. Spørg hvis du er i tvivl.

 

Hvad er bivirkninger og risici?

Ved selve behandlingen anvendes kanyler, der er stumpe. De føres ind under huden gennem små huller, man laver med en kanyle. Der lægges lokalbedøvelse der hvor hullerne laves og det kan svie en smule. På samme måde kan der være en smule ubehag når selve behandlingskanylen føres gennem vævet. Den første uge efter behandlingen kan der komme lidt hævelse og blodudtrædninger. Og så skal man bruge noget tid de første 5 dage - 5 minutter morgen og aften - på at massere de behandlede områder. Denne massage er vigtig for at undgå knudedannelse, som yderst sjældent kan opstå.  Hvis knuderne en yderst sjælden gang skulle opstå, skal man vide, at de er ufarlige, men kan være til stede i 3-4 måneder.

 

Der er på verdensplan rapporteret om ca. 47 tilfælde af blindhed efter filler-behandling. De farligste områder for disse alvorlige komplikationer er næse, bekymringsrynke og mørke rande under øjnene. Derudover er der flere tilfælde af lidt mindre alvorlige - omend meget generende - komplikationer som blodpropper i huden, som ubehandlet kan give sårdannelse.

 

Der findes ingen modgift til Radiesse og derfor må det ikke anvendes på næse, i bekymringsrynken eller i læberne. Det er selvsagt vigtigt at blive behandlet på klinikker med veluddannet personale, som kender anatomien godt. Er dét tilfældet er risikoen for ovenstående komplikationer reduceret betydeligt. Skulle du få synsforstyrrelser/smerter i huden efter filler eller Radiesse behandling, skal du kontakte os hurtigst muligt, så vi kan hjælpe og rådgive dig. Kan du ikke komme i kontakt med os, skal du snarest kontakte egen læge/vagtlæge.

Hvis du ønsker mere information, se Radiesse's egne informations-pjecer:

Botulinum toxin

Anchor 1

Hvad er Botox®
Botox er blevet det populære navn for produkter, der indeholder Botulinumtoksin. Men egentlig er Botox® blot et af handelsnavnene på disse præparater, der også tæller Azzalure®, Dysport®, Vistabel® og Xeomin®. Produkterne virker alle ens.Hvad er botulinumtoksin? Botulinumtoksin er et proteinstof, som naturligt dannes af jordbakterier. Stoffet, som bruges til injektion, er oprenset fra bakterier og virker ved at afslappe og lamme muskelfibre i området, hvor det indsprøjtes. Stoffet har
igennem mange år været anvendt til sygdomsbehandling af spastiske muskler. Hvad kan botulinumtoksin bruges til?
Rynker, som fremkommer ved muskelbevægelser, kan behandles med botulinumtoksin. Det anvendes til behandling af rynker i panden, ved øjnene, på hagen og halsen. En yderligere fordel ved botulinumtoksin er, at når man svækker nogle muskler bliver modsatrettede muskler stærkere. Hvis man for eksempel svækker musklerne, som trækker øjenbrynene nedad, så bliver musklerne, som løfter brynene op, stærkere, og der opstår et øjenbrynsløft. Resultatet er, at man ser mindre træt ud. Botulinumtoksin kan således løfte øjenbryn, mundvige og kinder, så et giver en let ansigtsløftning. Botulinumtoksin kan også behandle ”gummy smile”
(blottet tandkød, når man smiler). Musklen som løfter overlæben op behandles, og tandkødet blottes derefter ikke længere ved smil. Kan botulinumtoksin kombineres med andre behandlinger? Da botulinumtoksin afslapper musklen, glattes mimiske rynker, men da rynken
måske ikke fjernes helt, kan det være en fordel efterfølgende at anvende laserbehandling eller at injicere vævsfyldere f.eks. Restylane®, for at få en yderligere effekt.


Hvordan virker botulinumtoksin?
Når stoffet injiceres i en muskel, optages det i musklens aktiverende nerve. Stoffethindrer, at der kommer signaler frem til musklen fra hjernen, og derfor kan musklen ikke trække sig sammen. Effekten indtræder inden for 7 dage og holder normalt i op til 6 måneder. Holdbarheden vil ofte øges med gentagne behandlinger.


Hvordan foregår Behandlingen?

 Der injiceres få dråber botulinumtoksin i de muskler, hvor der ønskes effekt. Der er ikke behov for bedøvelse, og behandlingen tager kun få minutter. Derses kun let og kortvarig rødme efter behandlingen. Efter behandlingen: Efter
behandlingen er det vigtigt ikke at massere eller trykke på det behandlede område de første 4 timer, så stoffet ikke spredes til andre muskler end de tilsigtede.

 

Hvad skal jeg undgå efter behandlingen?

Man må i en uge efter behandlingen ikke modtage anden behandling, som medfører hævelse i det behandlede område, idet hævelsen kan flytte botulinumtoksinet. Dette kan give afslapning af andre muskler end tilsigtet. Forventet resultat: Effekten indtræder i løbet af 5 til 10 dage. Det kan i starten føles lidt mærkeligt, da man jo pludselig ikke kan bruge den muskel, man tidligere har spændt. Hos de fleste er effekten god i 3 måneder, herefter begynder man igen at kunne bruge musklen, og efter 6 måneder er der hos de fleste igen behov for behandling. Spændingshovedpine reduceres ofte efter behandling i panden. Behandlingen giver oftest en god og tydelig reduktion i de mimiske rynker, effekten kan dog variere fra person til person. Der vil være ganske få personer, hvor behandlingen ikke har effekt, formentlig fordi de i forvejen har antistoffer, der neutraliserer stoffets effekt.

bottom of page