top of page
Patientinformation om Radiesse

 

Hvad er Radiesse?

Radiesse klassificeres produktmæssigt som en semi-permanent filler. Men dén beskrivelse er en underdrivelse. Dens styrke er nemlig ikke holdbarheden, men virkningen. Radiesse kan noget helt særligt.

 

Opstramning

Radiesse kan opstramme din hud på en måde, som ingen hyaluronsyre filler kan. Løs hud skyldes nemlig ikke kun tab af knoglemasse og fedtvæv. Det skyldes også, at huden bliver tyndere og slappere. Fylde kan genskabes med hyaluronsyre. Men hyaluronsyre kan ikke opstramme som Radiesse. Indholdsstofferne i Radiesse stimulerer hudens dannelse af kollagen og elastiske fibre i langt højere grad end hyaluronsyre = tykkere, strammere og yngre hud. Og derfor er Radiesse et reelt alternativ til et moderat ansigtsløft.

Oven i købet kan Radiesse på nogle områder udrette mere end et ansigtsløft. Kæbevinklen ændrer sig med aldereren så ansigtet bliver mere spidst, jo ældre man bliver. Det skyldes, at kæben ændrer sig med årene. Fænomenet er overset, fordi man med alderen også får kindposer, som maskerer det spidse udtryk. Men i det øjeblik man laver et ansigtsløft og fjerner kindposerne, ser man pludselig, at ansigtet er blevet lidt kunstigt spidst. Og det er ikke det samme som et ungt ansigt - det er et ældre ansigt, der har fået lavet et ansigtsløft. Se f.eks. dette billede af Jane Fonda som ung og ældre. Og bemærk den flade kæbevinkel, der gør ansigtet spidst. Radiesse kan få dig til at ligne dig selv som yngre - og ikke en aldrende Hollywood-stjerne.

Et mere levende ansigt

Et ansigt, der har fået hyaluronsyre kan se rigtig pænt, sundt og fyldigt ud. Men jo mere filler, jo mindre levende ser det også ud. Det skyldes at hyaluronsyre-gel omkring ansigtsmusklerne hæmmer disse en smule. Det ses tydeligst i et overbehandlet ansigt, som kan virke underligt stift. Mange tror at det kun skyldes for meget botox. Men det skyldes også ofte for meget filler. Radiesse hæmmer ikke på samme måde mimikken fordi fylden kommer af en reel fortykkelse af huden.

Mere dig

Langtids-effekten af Radiesse skyldes at din hud bliver stærkere, tykkere og yngre. Der er ikke blot tale om tilført fylde under en udtyndet hud.

Behandling af dyb "tear-Trough"

De almindelige Hyaluronsyre-fillers (HA fillers) anvendes ofte til at behandle "Tear-trough"; en fure lige under øjenkrogen ind mod næsen (kaldes også tåretruget på dansk). Det kan se rigtig godt ud i ca. 6 mdr. Men der er flere udfordringer ved at bruge HA-fillers, som først viser sig senere i forløbet.

  • Huden i øjenregionen er meget løs og hæver let op. Og da HA-fillerne tiltrækker væske, er der en øget risiko i dette område for, at man i stedet for at være indsunken får en udposning.

  • Langte de fleste HA-fillers kan give huden et blåligt skær, hvis huden er meget tynd i det område, de lægges ind i. Og da huden omkring øjnenen er meget tynd, kan man få en blålig misfarvning i tear-trough, som ligner en mørk rand under øjnene.

  • Nogle HA-fillers - specielt de mere langtidsholdbare og ældre fillers - har tilstrækkelige mængde urenheder i sig til at kroppen immunforsvar reagerer på dem. Nogle oplever, at selvom det er flere år siden, de fik filler i Tear Trough, så hæver de op i dette område hver gang de bliver forkølede eller f.eks. får en vaccination. Fænomenet går over igen i løbet af en uges tid, men er alt andet lige upraktisk.

 

Radiesse, hvis hoved-ingrediens er et kalk-krystal, tiltrækker ikke væske, giver i mindre grad anledning til immunreaktioner end HA fillers og giver ikke noget blåligt skær. Derfor er Radiesse et af de absolut bedste produkter til behandling af mørke rande i øjenkrogen.

Revideret 01.12.2022

Pavia Milfeldt Lumholt

bottom of page